Stramt tungebånd

I løbet af de sidste 10 år, er der kommet et øget fokus på stramt tungebånd og de gener det kan medføre både for babyer, men bestemt også for voksne. Det varierer, hvordan tungebåndet ser ud når det er stramt, hvor det er stramt og hvordan det begrænser tungens bevægelighed. Man har tidligere troet, at der var det forreste og det bagerste tungebånd.

Men der er altså kun ét, som dog kan være strammest forrest eller bagerst… Symptomerne på et stramt tungebånd, er meget varierende. Oplevelsen af at have et stramt tungebånd er meget individuel.

Måske netop derfor, møder det sjældent imødekommenhed og forståelse i sundhedssektoren – endnu.

Jeg tilbyder vurdering og kropsbehandling af babyer med stramt tungebånd

Eller mistanke herom

Nogle babyer har en del symptomer, der tyder på stramt tungebånd, men er så heldige, at symptomerne ikke er betinget af selve tungebåndet. Derfor kan deres symptomer forsvinder efter et par kropsbehandlinger.

Andre er hårdere ramt og for dem er det derfor en god idé, at få klippet tungebåndet. Sammen med behandlingerne, bliver det så muligt at komme symptomerne til livs. 

Min erfaring er, at klip af tungebåndet meget sjældent fjerner symptomerne alene.

Symptomliste og anden viden findes her:

En skøn hilsen fra Oliver og hans ihærdige og kærlige mor

Anne Marie får de varmeste anbefalinger fra mig. Min søn Oliver er født med meget stramt tungebånd og inden vi fandt frem til denne problematik, prøvede vi diverse behandlere i Odense, men uden effekt. Han var både bl.a. generet af forstoppelse, dårlig søvn, låst nakke og lænd, uro i ben og generelt stiv i kroppen. Heldigvis fandt jeg Anne Marie og allerede fra første behandling kunne jeg se at hun er en utrolig dygtig behandler, og vi mærkede en effekt. 

Min søn og jeg etablerede hurtigt en tillid til hende, som har gjort at behandlingerne er super effektive og at han føler sig tryg. Vi valgte at få hans tungebånd klippet og hele forløbet igennem her, har Anne Marie været en kæmpe hjælp. Hendes blide behandlinger, som hundrede procent er på barnets præmisser, har betydet at det altid er en god oplevelse for Oliver.

Når han får behandlinger kan han sidde eller ligge ved mig og lege imens, hvilket jeg synes er rigtig rart. Efterfølgende har jeg fået en helt anden dreng, som nu er helt fri i sin krop, ikke længere er forstoppet og aldrig har sovet bedre. Jeg har kun positive ting at sige om Anne Marie og jeg vil til hver en tid anbefale hende!

Vurdering af babys tungebånd:

Valdemar: 

Da jeg 11.11.19. fik en søn mere, var jeg fast besluttet på, at hvis han også havde stramt tungebånd ville vi tage til Holland hurtigst muligt. Jeg så allerede symptomerne tidligt, da han slugte meget luft ved amning, klikkede, havde svært ved at danne vakuum, nakkespændinger, svært ved at bøvse, fik suttevabel, larmende tarme og uro i kroppen. 

Han fik sin første behandling ved Anne Maria da han var 11 dage gammel og fik tunge – og læbebånd klippet i Holland, da han var 5 uger gammel. De fleste gener forsvandt meget hurtigt og med behandlinger efterfølgende, samt aftercare og tungeøvelser var han 7 uger efter klip helt fri af sine gener. 

Før klip: 

Efter klip:

Vurdering af tungebåndet og tungens funktion hos voksne:

Maria:

Efter jeg fandt frem til at min førstefødte havde stramt tungebånd, var det først her jeg blev klar over, at mine gener som jeg har haft det meste af mit liv skyldtes mit meget stramme tungebånd. Desværre er der aldrig en fagperson, behandler eller tandlæge, som har tjekket mig i munden, hvilket har betydet utrolig mange behandlinger op gennem mit liv, som aldrig hjalp i det lange løb. Det var en lettelse, da jeg fandt frem til problematikken af det stramme tungebånd.

Mine gener var:

– spændinger i nakke, ryg og lænd
– problemer med fordøjelse
– hovedpine ofte
– anspændthed i kæbe og ansigt
– skæve tænder
– dårlig smag i munde/dårlig ånde
– rastløs/uro i kroppen

Jeg besluttede at bestille tid til klip i Holland, samtidig vi skulle afsted med min søn Oliver. Forinden fik jeg en del behandlinger hos Anne Marie, for at være løsnet mest muligt op.

Allerede efter klippet kunne jeg mærke tydelig forskel. Mine skuldre faldt ned på plads og mine kæbespændinger forsvandt med det samme, samtidig med jeg nu havde en fri tunge der kunne bevæge sig rundt i min mund.

En af de største forskelle jeg mærkede var også, at jeg ikke længere havde en dårlig smag i munden, når jeg stod op om morgenen, da tungen nu kunne rense min mund. Jeg fik efterfølgende behandlinger ved Anne Marie og mine gener forsvandt mere og mere.

Her 1 år efter mit klip er nogle af symptomerne kommet retur, men det følger af, at jeg ikke har været effektiv nok med at få behandlinger.

Før klip:

Lige efter:

Dagen efter:

1 år efter: