Når hovedet slår revner

Alle sanser bliver ekstra følsomme, så man ikke kan tåle lyd, lys, tøj der strammer eller bevægelser. Det bedste er blot at sove, hvis man da kan få lov til det for smerterne.

I sammenhæng med migræne, får mange også synsforstyrrelser (aura), og kvalme eller opkast. 

Årsagen kan være: Slag mod hovedet, -eller halebenet. Gamle skader fra hjernerystelser eller piskesmæld, kan med tiden udvikle voldsomme migræneanfald. Muskelspændinger i nakken, kan blive så alvorlige, at de kan medføre spændingshovedpine og senere udvikle sig til migræne. Kost, motion og hormonelle forandringer kan også spille en rolle, som årsag til migræne. 

Behandling af migræne

Jeg har rigtig god erfaring med at behandle migræne  med kraniosakralterapi. Det er altid en blid og behagelig behandling, hvor kroppen får lov til at arbejde med og slippe spændingerne, helt i sit eget tempo.

Kun sådan kan kroppen og kraniet igen få lov til at bevæge sig frit og derved vil smerterne forsvinde.

Tinnitus

Tinnitus, en hyletone i det ene eller i begge øre.

Nogen oplever det som en eller flere toner inde i hovedet.

Det er en velkendt og for mange mennesker også en irriterende og til tider meget invaliderende lidelse. Tinnitus kan gøre det vanskeligt at holde fokus i en samtale, eller bare generelt at holde koncentrationen. Mange trækker sig fra sociale sammenhænge og virker irriterede. Det kan være svært at falde i søvn, fordi lyden virker kraftigere, når alt andet er stille. Tinnitus giver også ofte hovedpine eller migræne. Angst og depression ses også som årsag eller som følge af tinnitus.

Der er flere typer af tinnitus, og det kræver altid en udredning af lægen inden vi begynder behandlingen.

Spændingsrelateret tinnitus

Denne variant er relateret til spændinger i muskler. Musklerne i nakken, ryggen, skulder og specielt i kæberne, kan være så spændte, at de er direkte årsag, eller medårsag til at hyletonen kommer i øret. Derfor kan nogle opleve, at tonen ændrer sig i lyd eller styrke, afhængigt af aktivitet eller stressniveau.

Derfor er det HELT individuelt hvor og hvordan selve årsagen skal bekæmpes.

Tinnitus forårsaget af høretab eller høj lyd

Hvis man er blevet udsat for en meget høj lyd eller høj lyd i meget lang tid, kan den ødelægge de celler inde i øret, som skal høre de lyde. – ligesom hvis nogle af tangenterne på et klaver ikke virker.

Det center i hjernen der opfatter lyd, bliver derfor “forvirret” og danner derfor selv en lyd. Her kan høreapparat være en kæmpe hjælp.