Kraniosakralterapi
Hvordan foregår det?
Det foregår typisk ved, at man ligge på briksen. Jeg har en meget tyk madras på min briks, da det er vigtigt at ligge godt, når man skal modtage behandling. I begyndelsen behandler jeg med lette tryk og træk og let massage, på forskellige steder på kroppen således jeg sikre, at modtagere ligger godt og føler sig tilpas.
Herefter består behandlingen i, at genoprette kroppen og med blide tryk at arbejde med nakken og kraniet. Behandlingen skal foregå så roligt, at patienten befinder sig i “stillepunkt”. “Stillepunkt” er betegnelsen for den tilstand man er i, lige inden man falder i søvn.
Netop her arbejder kroppen selv rigtigt godt med, at løsne spændinger. De fleste kender til, at kroppen kan gi´et spjæt, lige inden man falder i søvn. Disse spjæt opstår derfor ofte under en kranio sakral behandling.

…lidt anatomi og dermed større forståelse
Kraniet, rygsøjlen og korsbenet beskytter vores centralnervesystem incl. hjernen. Dette system er desuden pakket godt ind i nogle hinder, som holder det omsluttet af en væske der hedder cerebrospinalvæsken. Væsken udskiftes kontinuerligt via et pumpesystem i hjernen.
I takt med disse “pump”, udvider kraniet sig og trækker sig sammen igen, det kaldes den kranio sakrale rytme.
Fleksibiliteten i kraniet gør det også meget modstandsdygtigt overfor slag. Men fleksibiliteten har en pris. Det kan skabe spændinger i de led, der er mellem kraniets knogler.
Spændinger der kan nedsætte fleksibiliteten, genere væskens flow og dermed give symptomer som:
– Hovedpine
– Migræne
– Tandpine
– Ørepine
– Smerter bag øjnene
– Jag
– Rastløshed
– Søvnbesvær



Hvad kan skævhed og spændinger medføre?
Skævheder og spændinger i kroppen, kan generer cerebrospinalvæskens flow og dermed centralnervesystemet funktion. Den tilstand stresser kroppen og kan give symptomer som:
– Spændinger / smerter diffuse steder i hele kroppen
– Indre uro
– Søvnbesvær
– Koncentrationsbesvær
– Forstoppelse
– Forhøjet blodtryk
– Hormonelle forstyrrelser
Skader i kroppen kan opstå pludseligt, fx. en hjernerystelse, som relativt hurtigt kan give problemer og smerter. Men en lille skade kan også være “dråben, der fik bægeret til at flyde over”.
Behandling med kranio sakral terapi er derfor ikke altid et “quik fiks”. Det er altid en behagelig oplevelse, men da forbedringen arbejder videre i kroppen, kan det opleves som om kroppen “spoler tilbage”, og derved opnår mere bedring over tid. Der kan efter en behandling derfor opstå kortvarige oplevelser af, at gamle skader kan mærkes igen.
