Hypnose
Hvad er hypnose?
Det er fokuseret bevidsthed. Kort og godt. Alle har prøvet at falde i staver i et lille øjeblik, og derved gå glip af, hvad der blev sagt. Det øjeblik hvor man befandt sig fordybet i sine egne tanker, kan kaldes et “lille smut ind i hypnose”. I fagsprog hedder det en spontanhypnose. De fleste kan også nikke genkendende til, at det ofte er netop der, hvor de gode ideer kommer til en. Det er en helt naturlig tilstand og et trygt og rart “sted at være”.
Hvordan foregår det?
Når hypnose bruges som et behandlingsværktøj kan det sammenlignes med en drøm, som man dog selv kan styre i den retning man ønsker. Når man drømmer eller er i hypnose, er oplevelsen meget virkelig. Hjernens underbevidsthed kender ikke forskel på om du oplever det i virkeligheden, om du drømmer det, eller om du oplever det i hypnose. MEN det er kun i hypnosen du selv kan have kontrol over hvad der skal ske. På den måde kan man “prøve” at gå i svømmehallen, selvom man ikke tør det i virkeligheden, eller man kan “prøve” at se nærmere på en edderkop, som man i virkeligheden ville flygte fra. Alting er kontrolleret af dig selv, i samarbejde og i løbende samtale med mig. Jeg er uddannet i KLINISK HYPNOSE hus www.hypnoseselskabet.dk Det er kun for personer der i forvejen har en klinisk uddannelse, og som derfor er godkendt til at arbejde i det danske sundhedsvæsen.

Hvad kan behandles med hypnose?
Ufatteligt mange problemer og lidelser kan løses, ved at lade hypnose være en del af behandlingen. Jeg behandler med hypnose som et ekstra redskab. Fx. Hvis en smerte har varet helt urimeligt længe, eller ikke har nogen “fornuftig” fysisk årsag, er hypnosen ofte et genialt redskab til, enten af finde årsagen og få den løst, eller måske “skrue” ned for intensiteten. Det er naturligvis ALDRIG en mulighed her hos mig, at få en smerte til at forsvinde, hvis den har et formål. Kroppen gir som udgangspunkt kun smerter, for at passe på os, og det er naturligvis vigtigt at tage disse smerter alvorligt. Kroniske smerter og funktionelle smerter kan være af en noget anden karakter. De er ofte alt for kraftige og uden et fysiologisk godt formål. Det er sket en neurologisk “fejlskodning” og smerten bliver derfor ved med at være der, selvom årsagen er væk. Netop der, er Hypnose helt fantastisk.
Efterfødselstraumer
Dejligt er det da, at få en lille baby, men nogle gange har fødslen, kejsersnittet eller tiden omkring, været en så voldsom oplevelse, at det skygger for glæden. Det kan være meget skamfuldt at have det sådan, fordi alle forventer at man bør være glad – ikke mindst en selv.
Skrækkelige fødsler kan holde en familie fra at få flere børn, selvom det oprindeligt var ønsket. Fødselstraumer har jeg god erfaring med. Vi gennemgår forløbet i en hypnotisk tilstand, hvor det hele foregår på passende måde, så vi får “ryddet op” i oplevelsen og får den lagt venligt men bestemt på plads. Det er meget mere effektivt, end snak i mødregruppen, hvor en anden måske gerne vil overgå dine oplevelser, eller du ikke selv vil virke sådan.
Børn
Jeg har taget ekstra kurser for at kvalificere mig til også at arbejde med børn og unge.
Dem har jeg taget hos lægen Anna Knarkergaard www.dinmagiskehjerne.dk, hvor jeg også er at finde på behandlerlisten.
I arbejdet med børn er det typisk funktionnelle smerter (altså de smerter der ikke kan forklares fysisk – det er typisk ondt i maven), angst for at sove, separationsangst, nattevæder, skoleværing, OCD, lavt selvværd, angst eller ængstelse. – det er på tapetet. MEEEEN nu er det jo børn, så det kan være ALT mellem himmel og jord.
Børn har en fantastisk fantasi og er meget nemme at få i hypnose, de gør det af sig selv mange gange om dagen, når de leger. Her må mor eller far meget gerne være med under behandlingen, men de skal være helt stille;-)
Teenagere
Er af natur skeptiske, så de skal selv synes at det er en god idé, ellers kan vi godt glemme at få dem i hypnose.
Men det er ofte meget effektivt til denne aldersgruppe, fordi de i hypnosen selv er med til at finde løsningen til deres problem – og altså ikke føler, at det bare er noget de voksne siger.

Min erfaring
Jeg har erfaring med
- Vandskræk
- Mareridt (børn der er bange, før de skal sove, eller som vågner og er bange)
- Angst for at køre motorvej
- Angst for at falde igennem et gulv, der er over grundplan
- Angst for edderkopper
- Eksamensangst
- Sygdomsangst
- Jalousi
- Smerter
- Stress
- Børn, der har vanskeligt ved at sove
- Nattevædere
- Børn med ondt i maven
Negativ spontanhypnose
Er en ærgerlig oplevelse, som “brænder sig fast”. Det er den ubetænksomme bemærkning, som en person du havde tillid til, gav dig. Eller en situation du ikke kunne håndtere til dit eget bedste. De oplevelser sætter ofte dagsordenen for hvordan vi reagerer i nye situationer. UANSET om den bevidste del af dig kan huske hvad der skete. Og hjernen kan nogle gange koble to eller flere ting sammen på en uheldig måde. Disse negative spontanhypnoser, kan man aktivt arbejde med via hypnosen, således de ikke længere vil forstyrre.
DSKH
I 2018 blev jeg færdig med min diplomuddannelse i klinisk hypnose hos Dansk Selskab for Klinisk Hypnose. Jeg tog de første kurser for at kunne hjælpe mine patienter med kroniske smerter. Men alle de andre kurser så også spændende ud, så jeg besluttede at tage hele uddannelsen. Siden 2020 har jeg været medlem af bestyrelsen i DSKH.
“Jeg mødte Anne Marie, da jeg startede til babysvømning, med min baby – eller det vil sige, jeg fik min svigermor til at gå i vandet, mens jeg så på fra kanten…
Anne Marie drillede mig venligt men bestemt, og fik mig efterhånden overtalt til at prøve, om hypnose kunne hjælpe mig med problemet.
Vi aftalte at prøve tre gange, med en uge imellem hver session.
- hypnose – bare for at prøve det, så jeg kunne være tryk ved situationen, når vi senere skulle arbejde med selve problemet.
- prøvede jeg at gå i vandet – blot i tankerne. På den ene side vidste jeg jo godt at jeg lå på en briks, men ligesom i en drøm, var det meget virkeligt for mig, at gå ned ad trappen i bassinet. Vi kom så langt, som jeg havde lyst til den dag.
- gik meget hurtigere, og jeg kunne skelne mellem de forskellige elementer, således jeg kunne finde ud af og ind til hvad det egentligtvar, jeg var bange for.
En uge efter gik vi sammen i vandet i virkeligheden. Det var en meget speciel oplevelse ENDELIG at kunne komme i vandet. Jeg kan ikke mindes, at jeg har brudt mig om det nogensinde før. Og nu er jeg lykkelig for, at jeg selv kan gå til babysvømning med min lille guldklump.
Jeg vil derfor opfordre alle, til at give det et forsøg, hvis de har vandskræk.”
Ida, vandhund
