Hvad er hypnose?

Det er fokuseret bevidsthed. Kort og godt. Alle har prøvet at falde i staver i et lille øjeblik, og derved gå glip af, hvad der blev sagt. Det øjeblik hvor man befandt sig fordybet i sine egne tanker, kan kaldes et “lille smut ind i hypnose”. I fagsprog hedder det en spontanhypnose. De fleste kan også nikke genkendende til, at det ofte er netop der, hvor de gode ideer kommer til en. Det er en helt naturlig tilstand og et trygt og rart “sted at være”. 

Hvordan foregår det?

Når hypnose bruges som et behandlingsværktøj kan det sammenlignes med en drøm, som man dog selv kan styre i den retning man ønsker. Når man drømmer eller er i hypnose, er oplevelsen meget virkelig. Hjernens underbevidsthed kender ikke forskel på om du oplever det i virkeligheden, om du drømmer det, eller om du oplever det i hypnose. MEN det er kun i hypnosen du selv kan have kontrol over hvad der skal ske. På den måde kan man “prøve” at gå i svømmehallen, selvom man ikke tør det i virkeligheden, eller man kan “prøve” at se nærmere på en edderkop, som man i virkeligheden ville flygte fra. Alting er kontrolleret af dig selv, i samarbejde og i løbende samtale med mig.  

Negativ spontanhypnose

Er en ærgerlig oplevelse, som “brænder sig fast”. Det er den ubetænksomme bemærkning, som en person du havde tillid til, gav dig. Eller en situation du ikke kunne håndtere til dit eget bedste. De oplevelser sætter ofte dagsordenen for hvordan vi reagerer i nye situationer. UANSET om den bevidste del af dig kan huske hvad der skete. Og hjernen kan nogle gange koble to eller flere ting sammen på en uheldig måde. Disse negative spontanhypnoser, kan man aktivt arbejde med via hypnosen, således de ikke længere vil forstyrre.  

DSKH

I 2018 blev jeg færdig med min diplomuddannelse i klinisk hypnose hos Dansk Selskab for Klinisk Hypnose. Jeg tog de første kurser for at kunne hjælpe mine patienter med kroniske smerter. Men alle de andre kurser så også spændende ud, så jeg besluttede at tage hele uddannelsen. Siden 2020 har jeg været medlem af bestyrelsen i DSKH.

Jeg har erfaring med

Vandskræk
Mareridt (børn der er bange, før de skal sove, eller som vågner og er bange)
Angst for at køre motorvej 
Angst for at falde igennem et gulv, der er over grundplan
Angst for edderkopper 
Eksamensangst 
Sygdomsangst
Jalousi 
Smerter
Stress
Børn, der har vanskeligt ved at sove
Nattevædere
Børn med ondt i maven