Stramt tungebånd

I løbet af de sidste 10 år, er der kommet et øget fokus på stramt tungebånd og de gener det kan medføre både for babyer, men bestemt også for voksne. Det varierer, hvordan tungebåndet ser ud når det er stramt, hvor det er stramt og hvordan det begrænser tungens bevægelighed. Man har tidligere troet, at der var det
forreste og det bagerste tungebånd.

Men der er altså kun ét, som dog kan være strammest forrest eller bagerst… Symptomerne på et stramt tungebånd, er meget varierende. Oplevelsen af at have
et stramt tungebånd er meget individuel.
Måske netop derfor, møder det sjældent imødekommenhed og forståelse i sundhedssektoren – endnu.  


Jeg tilbyder vurdering og kropsbehandling af babyer med stramt tungebånd – eller mistanke herom

Nogle babyer har en del symptomer, der tyder på stramt tungebånd, men er så heldige, at symptomerne ikke er betinget af selve tungebåndet. Derfor kan deres symptomer forsvinder efter et par kropsbehandlinger.

Andre er hårdere ramt og for dem er det derfor en god idé, at få klippet tungebåndet. Sammen med behandlingerne, bliver det så muligt at komme symptomerne til livs. 

Min erfaring er, at klip af tungebåndet meget sjældent fjerner symptomerne alene.

Symptomliste og anden viden findes her:

http://www.stramttungebaand.dk/symptomer/#symptomliste-barn

En skøn hilsen fra Oliver og hans ihærdige og kærlige mor

Anne Marie får de varmeste anbefalinger fra mig. Min søn Oliver er født med meget stramt tungebånd og inden vi fandt frem til denne problematik, prøvede vi diverse behandlere i Odense, men uden effekt. Han var både bl.a. generet af forstoppelse, dårlig søvn, låst nakke og lænd, uro i ben og generelt stiv i kroppen. Heldigvis fandt jeg Anne Marie og allerede fra første behandling kunne jeg se at hun er en utrolig dygtig behandler, og vi mærkede en effekt. 

Min søn og jeg etablerede hurtigt en tillid til hende, som har gjort at behandlingerne er super effektive og at han føler sig tryg. Vi valgte at få hans tungebånd klippet og hele forløbet igennem her, har Anne Marie været en kæmpe hjælp. Hendes blide behandlinger, som hundrede procent er på barnets præmisser, har betydet at det altid er en god oplevelse for Oliver.

Når han får behandlinger kan han sidde eller ligge ved mig og lege imens, hvilket jeg synes er rigtig rart. Efterfølgende har jeg fået en helt anden dreng, som nu er helt fri i sin krop, ikke længere er forstoppet og aldrig har sovet bedre. Jeg har kun positive ting at sige om Anne Marie og jeg vil til hver en tid anbefale hende!